سایز سیب زمینی ارگانیک؟!
سایز سیب زمینی ارگانیک؟!

از قدیم الایام همیشه شنیدیم که سبزی و صیفی جات غده‌ای مثل سیب زمینی، هویج، پیاز، شلغم و … رو درشت انتخاب نکنیم.

اما علت این امر چیست؟ آیا این باور صحیح است؟

این سبزی‌ها نیترات موجود در خاک رو در خودشون متمرکز می کنند، البته در مکانی که در پای زمین‌های کشاورزی بی محابا کودهای شیمیایی ریخته شده باشد. به همین خاطر برداشت دیرتر آن ها، باعث جذب مقادیر بیشتری نیترات می شود، بنابراین از لحاظ کیفی این محصولات از کیفیت پایین‌تری برخوردارند و بسته به میزان جذب این مواد،  ناسالم‌تر از باقی سبزی ها هستند.

اما …

زمانی که یک محصول به صورت ارگانیک تولید می شود چون در پروسه تولیدش از هیچ گونه  نهاده های شیمیایی نظیر کود و سموم شیمیایی استفاده نمی شود، پس دیگر نیازی نیست نگران تجمع نیترات در این صیفی جات باشیم و در این مورد کلاً داستان متفاوت است!!

در واقع این صیفی جات بیشتر رشد کردند در نتیجه، مواد مغذی بیشتری را هم از خاک جذب کردند و به دنبال آن خواص بیشتری هم دارند.

عوامل مختلفی در تغییر سایز میوه و سبزی جات تاثیر دارند مثل:

-گیاه در ابتدای کرت کشت شده، پس آب بیشتری جذب می کند و نسبت و سایرین بیشتر هم رشد میکند.

-گیاهان همجوار این گیاه بر خلاف اون در سایه قرار دارند و نور بیشتری به این گیاه می خورد در نتیجه درشت تر می شود.

-شیب زمین و زمان برداشت هم روی درشت و ریز بودن محصول تاثیر میگذارد.

پس در کشاورزی ارگانیک و سالم دیگه لازم نیست، نگران درشت بودن محصولات باشیم.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *