آیا عسل ارگانیک برای افراد دیابتی ضرر دارد؟
آیا عسل ارگانیک برای افراد دیابتی ضرر دارد؟

حدود 12 درصدمردم ایران دچار دیابت هستند. کسانی که دیابت دارند زیاد شنیده‌اند که نباید شیرینی و یا غذاهایی که حاوی شکر هستند مصرف کنند. چون باعث افزایش ناگهانی سطح قند خون می‌شود.

اما آیا عسل طبیعی می‌تواند جایگزین مناسبی برای شکر باشد؟

در حد اعتدال، عسل نه تنها بی خطر است، بلکه دارای خواص ضد التهابی می باشد که ممکن است عوارض دیابت را نیز کاهش دهد.

افراد مبتلا به دیابت باید کربوهیدرات و قند مصرفی خود را کنترل و مدیریت کنند. دیابت به این معنا نیست که شخص مورد نظر نباید از هیچ نوع قندی استفاده کند. بلکه منظور این است که باید در مصرف موادی که دارای قند هستند، دقت کند و سطح قند خون خود را در حد استاندارد نگه‌ دارد.

در یکی از مطالعات صورت گرفته که بر روی 50 نفر از بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 و 30 فرد سالم انجام شد، محققان دریافتند که عسل در مقایسه با قندهای ساده (مانند قند و شکر و …)، مقدار قند خون را کمتر افزایش می‌دهد.

در مطالعه‌ای دیگر که برای نخستین بار بر روی موش‌های مبتلا به دیابت انجام شد، نتایج جالبی به دست آمد. در این مطالعه موش‌ها به دو گروه تقسیم شدند؛ در یک گروه تنها داروهای کاهنده قند خون نظیر متفورمین به موش‌ها داده شد و در گروه دیگر علاوه بر داروهای کاهنده قند خون، عسل نیز داد شد.

نتایج به دست آمده نشان دادند ، ترکیب داروهای ضد دیابت با عسل نه تنها قندخون و تری گلیسرید را کاهش می دهد، بلکه باعث افزایش قدرت دفاعی آنتی اکسیدانی و کاهش آسیب اکسیداتیو در کلیه و لوزالمعده موش‌های دیابتی شد.

اگر دیابت شما به خوبی کنترل شده است، عسل طبیعی، خالص و خام را مصرف کنید. این نوع عسل برای افراد دیابتی بهتر است زیرا طبیعی بوده و فاقد قندهای اضافی و مواد افزودنی می‌باشد.

جهت تولید عسل های آبگینه از تغذیه مصنوعی زنبور، استفاده از شکر، شیرین‌کننده‌ها و سایر مواد غیر طبیعی در فرآیند تولید جلوگیری می‌شود.

ویژگی های یک عسل ارگانیک با کیفیت:
  1.  عدم استفاده از شکر و سایر شیرین کننده ها در فرآیند تولید عسل
  2.  از روش های کنترل طبیعی برای مبارزه با آفات، بیماری های و قارچ ها استفاده می گردد.
  3. جهت استحصال عسل از “شان” به آن حرارت داده نشود.
  4. کندوهای زنبور عسل در مراتع طبیعی دور از شهر، مزارع ارگانیک و در مناطق بکر – کوهستانی مستقر باشند.
منابع:

Honey and Diabetes: The Importance of Natural Simple Sugars in Diet for Preventing and Treating Different Type of

Diabetes

Honey and diabetes mellitus: Obstacles and challenges – Road to be repaired

Honey and Diabetes: The Importance of Natural Simple Sugars in Diet for Preventing and Treating Different Type of Diabetes

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *