مویز ارگانیک و خواص آن
مویز در واقع انگور سیاه خشک شده است که دارای طبعی گرم و خشک است. انگور سیاه غنی از ویتامینها و مواد مغذی است و جالب است بدانید که با خشک کردن نه تنها از خواص آن کم نخواهد شد، بلکه بر اثر نیرو بخشی آن افزوده خواهد شد. کیفیت و خواص انگور خشک شده به عوامل متعددی بستگی دارد؛ از جمله این که از خشک کردن چه انگوری بدست میآید، با چه شیوهای خشک میشود و در چه شرایطی نگه داری شده است.
مویز ارگانیک آبگینه از جمله محصولات تولیده شده توسط کشاورزان رهرو در مسیر سلامت و مصمم برای تولید محصولات سالم و ارگانیک است. که از طریق اعمال مدیریتهای مناسب از جمله مدیریتهای تلفیقی آفات (IPM)، در مناطق مستعد با آب و هوای مساعد و خاک مناسب میباشد.
مویز خواص و فواید فراوانی برای سلامت بدن و رفع مشکلات و بیماریهای دارد که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
منبع غنی از مواد مغذی
مویز سرشار از آهن،پتاسیم، کلسیم،ویتامین E،C،B و K است.
افزایش حافظه و قدرت فهم
از آنجائیکه مویز حاوی آنتیاکسیدانهای زیادی است، مصرف آن باعث تقویت حافظه و کاهش افسردگی میشود. در واقع هر چه میزان آنتوسیانین (عامل رنگ سیاه) بیشتر باشد، قدرت آن در جلوگیری از آلزایمر بیشتر میشود. همچنین مویز منبعی غنی از بور است و بور موجب افزایش قدرت یادگیری میشود.
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
مویز فیبر زیادی دارد و زمانی که در آب خیس میشود، به عنوان ملینهای طبیعی عمل میکند زیرا فیبر موجود در آن موجب بهبود حرکات روده شده و میتواند یبوست را درمان کند. همچنین سایر مشکلات گوارشی مانند درد شکم، سندرم روده تحریکپذیر، گاز، نفخ و دیگر مشکلات گوارشی را تسکین میدهد.
درمان کم خونی
مویز غنی از آهن بوده و مصرف مستمر آن میتواند به بدن در تولید گلبولهای قرمز بیشتر و بهبود گردش خون بهتر،کمک کند.
درمان پوکی استخوان
مویز سرشار از کلسیم و پتاسیم است و از این طریق میتواند موجب استحکام استخوانها شده و از بیماریهای مانند پوکی استخوان پیشگیری کند.در صورتی که از این مشکل رنج میبرید، استفاده از آن منجر به ایجاد مجدد استخوانها و درمان بیماری میشود.
کنترل فشار خون
مویز به دلیل وجود مقادیر بالای پتاسیم در خود میتواند موجب تنظیم فشار خون شود. پتاسیم یک گشادکننده طبیعی عروق است که رگهای خونی را شل میکند و گردش خون را بهبود میبخشد.
شادابی پوست
هسته مویز دارای کلاژن و رسوراترول هست؛ ترکیباتی که از پیری سلولهای پوستی و بروز چین و چروک پیشگیری میکنند.
شرایط نگهداری مویز
اگرچه مویز جز خشکبار بوده و زمان نگهداری خشکبار نسبتا بالا میباشد اما این زمانی صادق است که شرایط نگهداری مناسب باشد. اکثرمان عادت داریم که آن را در کابینت آشپزخانه و یا در دمای محیط نگهداری میکنیم. اما باید به این نکته توجه کرد که مویز را حتی در ظروف کاملا بسته، در مکانی خشک، خنک و دور از تابش مستقیم آفتاب برای مدت کوتاهی هم بهتر است در دمای محیط نگهداری نکنیم. بهترین شرایط نگهداری آن برای مدت طولانی نگهداری در یخچال است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.