پارِنج یا پرِنج:
نام علمی Triticum timopheevii، نام انگلیسی Parinj و نام ارمنی آن Adjar می باشد. این گیاه از لحاظ ظاهری و همچنین نحوه کشت مشابه گندم و جو است و در بخش هایی از ارمنستان، گرجستان، ترکیه، عراق و ایران کشت می شود.
تاریخچه پارِنج:
در زمان پادشاهی شاه عباس اقوام ترک، ارمنی و گرجی به منطقه فریدن تبعید شدند. منطقه فریدن در فاصله ۱۵۰ کیلومتری اصفهان قرار دارد و کشاورزان ارمنی آنجا اسکان داده شدند. ارمنیان ساکن در فریدن به کشاورزی، دامداری و باغداری اشتغال یافتند. ارامنه با خود یکسری بذر به ایران آوردند و به کشت آنها پرداختند. یکی از این بذور، پارنج یا پرنج است که متعلق به خانواده گندمیان می باشد.
پارنج ابتدا توسط ارامنه در فریدن كشت شده است كه با نام ‘ هاپور’ از آن اسم می بردند. بعد از مهاجرت ارامنه از فریدن، این محصول به پارِنج یا پرنج تغییر نام پیدا کرد و به مرور کشت آن کم شد.
بعد از یک کار تحقیقاتی چند ساله تیم ما توانست این محصول خاص و منحصر به فرد را تولید و عرضه نماید.
خواص پارِنج:
به گفته افشین سجادی کارشناس علوم تغذیه، پارنج ترکیبی از خواص گندم و جو را در خود نهفته دارد. این غذا بر خلاف برنج، طبعی گرم دارد، بنابراین موجب نفخ معده نمی شود. وی تقویت و بهبود عملکرد سیستم قلب و عروق، دستگاه گوارش، مغز و سیستم عصبی را از دیگر خواص پارنج برشمرد و افزود: پارنج با آنتی اکسیدانهای قوی که دارد روی طیف وسیعی از بیماریها مثل فشارخون بالا، کلسترول، استرس، افسردگی و ناراحتیهای پوستی تأثیر مثبت دارد.
با اضافه کردن یک طعم جدید به سفرتون، لحظه های بیادموندنی رو رقم بزنید…
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.