آنچه باید درباره پارنج ارگانیک بدانید!
پارِنج یا پرِنج:

نام علمی Triticum timopheevii، نام انگلیسی  Parinj و نام ارمنی آن Adjar  می باشد. این گیاه از لحاظ ظاهری و همچنین نحوه کشت مشابه گندم و جو است و در بخش هایی از ارمنستان، گرجستان، ترکیه، عراق و ایران کشت می شود.

تاریخچه پارِنج:

در زمان پادشاهی شاه عباس اقوام ترک، ارمنی و گرجی به منطقه فریدن تبعید شدند. منطقه فریدن در فاصله ۱۵۰ کیلومتری اصفهان قرار دارد و کشاورزان ارمنی آن‌جا اسکان داده شدند. ارمنیان ساکن در فریدن  به کشاورزی، دامداری و باغداری اشتغال یافتند. ارامنه با خود یکسری بذر به ایران آوردند و به کشت آنها پرداختند. یکی از این بذور، پارنج یا پرنج است که متعلق به خانواده گندمیان می باشد.

پارنج ابتدا توسط ارامنه در فریدن كشت شده است كه با نام ‘ هاپور’ از آن اسم می بردند. بعد از مهاجرت ارامنه از فریدن، این محصول به پارِنج یا پرنج تغییر نام پیدا کرد و به مرور کشت آن کم شد.

بعد از یک کار تحقیقاتی چند ساله تیم ما توانست این محصول خاص و منحصر به فرد را تولید و عرضه نماید.

خواص پارِنج:

به گفته افشین سجادی کارشناس علوم تغذیه، پارنج ترکیبی از خواص گندم و جو را در خود نهفته دارد. این غذا بر خلاف برنج،  طبعی گرم دارد،  بنابراین موجب نفخ معده نمی شود. وی تقویت و بهبود عملکرد سیستم قلب و عروق، دستگاه گوارش، مغز و سیستم عصبی را از دیگر خواص پارنج برشمرد و افزود: پارنج با آنتی ‌اکسیدان‌های قوی که دارد روی طیف وسیعی از بیماری‌ها مثل فشارخون بالا، کلسترول، استرس، افسردگی و ناراحتی‌های پوستی تأثیر مثبت دارد.

با اضافه کردن یک طعم جدید به سفرتون، لحظه های بیادموندنی رو رقم بزنید…

 

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *