سلامت در تولید مواد غذایی

سلامت در تولید مواد غذایی

از جمله مهم ترین مواردی که در تولید محصولات کشاورزی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، « سلامت در تولید مواد غذایی » آن است. روند افزایش جمعیت طی دهه های گذشته و پیشرفت چشمگیر و انقلابی تولید ابزار آلات کشاورزی و علوم مرتبط با کشاورزی به گونه ای بوده که تولیدات بخش کشاورزی حجم بسیار زیادی پیدا کرده است.در روش های جدید، کشاورزان می توانند در کنار استفاده از ابزار و ادوات جدید، با استفاده از کود و سم به طور عمده شیمیایی محصول مورد نظر را از نظر کمی در میزان مورد نظر تولید کنند. اما مشکل اینجاست که این تولید کمی در کنار استفاده بعضا مفرط از کود و سم، تبعات جانبی نیز دارد. به گونه ای که تولید محصولات کشاورزی سالم طی سال های اخیر مورد توجه جدی کارشناسان قرار گرفته است.

تولید ارگانیک چیست؟

کارشناسان معتقدند استفاده از محصولات ارگانیک هم در کوتاه مدت و هم در دراز مدت تأثیر بسیار زیادی بر افزایش سلامت دارد. اما دقیقا منظور ما از تولید ارگانیک چیست؟ همان طور که اشاره شد غذای ارگانیک یا طبیعی بدون دخالت آفت کش ها و کودهای شیمیایی تولید می شود. در واقع این روش شیوه ای از کشاورزی است که طی آن در هیچ یک از مراحل کاشت تا برداشت، جمع آوری و بسته بندی محصولات کشاورزی از کود شیمیایی استفاده نمی شود. هر چند این محصولات به علت ناشناخته بودن در ابتدا تنها در فروشگاه های کوچک قابل دسترس بود، ولی در سال های اخیر به طور وسیعی در بیشتر فروشگاه های کشورهای اروپایی و آمریکایی قابل دسترس است. در ابتدا غذای ارگانیک تنها شامل سبزی های تازه بود و اولین مصرف کنندگانی که از غذای ارگانیک استفاده می کردند، به دنبال غذایی بودند که بدون استفاده از مواد شیمیایی تولید شده باشد.

از این رو شعار «کشاورز خود را بشناس تا غذای خود را بشناسی» به منظور ترویج مصرف غذاهای ارگانیک باب شد. اما پیشرفت دانش بشری و نیاز به افزایش سطح بهداشت عمومی کار را به آنجا رساند که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته دیگر محصولات ارگانیک لوکس و خاص به حساب نمی آید و محصولات ارگانیک شامل طیف وسیعی از محصولات از میوه و سبزی گرفته تا مرغ و تخم مرغ و شیر و… می شود.

! یک اصل پذیرفتنی در  سلامت در تولید مواد غذایی

یافته های جدید دانشمندان در واقع تأییدی است بر این باور قدیمی که «هر چیزی طبیعی اش بهتر است».اجازه بدهید برای روشن شدن بیشتر موضوع، به نتایج چند پژوهش اشاره کنیم.طی یک تحقیق مشخص شده است مادرانی که از شیر ارگانیک برای تغذیه خود استفاده کرده اند، علاوه بر این که سطح ایمنی بدن آن ها افزایش یافته، بروز آلرژی در نوزادانشان نیز کاهش پیدا کرده است.تحقیقات دانشگاه کشاورزی اسکاتلند نیز نشان داده است، گاوی که در شرایط ارگانیک پرورش می یابد، کمتر به بیماری لنگش دچار می شود.

خبرگزاری گوکرن

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *