مصرف مواد غذایی ارگانیک در دوران بارداری
مصرف مواد غذایی ارگانیک در دوران بارداری

تغذيه صحيح از اركان اصلى زندگى سالم به شمار می رود و در برخى از دوران هاى زندگى از اهميت بيشترى برخوردار است. يكي از حساس ترين و مهم ترين دوران هاي زندگي يك زن، دوران بارداري می باشد. نقش تغذيه مناسب در پيشگيرى از عوارض و بيماري هاي مختلف در اين دوران و ارتقاى سلامتى مادران باردار نيز بخوبى روشن شده است. اما آیا رژیم غذایی ارگانیک در دوران بارداری انتخاب خوبی است؟

سلامت و رشد جنین با آنچه که مادر در دوران بارداری مصرف می کند، ارتباط مستقیمی دارد. به همین خاطر مادران باید به میزان مواد مغذی که مصرف می کنند، اهمیت دهند.

مواد غذایی ارگانیک مغذی ترند.

در تولید و فرآوری مواد غذایی ارگانیک از کودهای شیمیایی، سموم، هورمون‌ها و دگرگونی ها و دستکاری ‌های ژنتیکی استفاده نمی‌شود. به طور کلی مطالعات اپیدمیولوژیک حاکی از آن است که مواد غذایی ارگانیک حاوی مقادیر بالاتری از مواد معدنی ضروری، آنتی اکسیدان ها، پروتئین ها و ویتامین C و E هستند. به طور متوسط میزان ریز مغذی ها ۷/۷ درصد در غذاهای ارگانیک بیشتر است.

یک رژیم غذایی ارگانیک بهترین انتخاب در دوران بارداری است.

یکی از مهمترین عوامل در دوران بارداری، رژیم غذایی سالم و متعادل می باشد.  سموم دفع آفات و فلزات سنگین نظیر کادمیم، سرب و .. موجود در مواد غذایی می توانند در عملکرد جفت اختلال ایجاد کنند. رژیم غذایی ارگانیک بهترین انتخاب در دوران بارداری است چرا که میزان مصرف سهوی سموم دفع آفات را کاهش می دهد و می تواند بر سلامت مادر و کودک تأثیر بگذارد.

مطالعات اخیر نشان می دهد، زنان بارداری که غذای ارگانیک مصرف می کنند 58% کمتر از مادرانی که رژیم غذایی غیر ارگانیک دارند، فرزندانی با نقص مادرزادی هیپوسپادیاس به دنیا می آورند.

همچنین طبق برخی پژوهش ها، مواد غذایی ارگانیک فاقد هرگونه افزودنی مانند طعم دهنده های مصنوعی، رنگ و مواد نگهدارنده هستند که با اختلال بیش فعالی  (ADHD) در کودکان ارتباط دارند.

بیماری پره اکلامپسی در مادران باردار شایع است و معمولا در 3-10 درصد از کل بارداری ها اتفاق می افتد. برخی مطالعات نشان می دهد که مصرف سبزیجات ارگانیک در دوران بارداری خطر ابتلا به پره اکلامپسی را کاهش می دهد.

در نتیجه

رژیم غذایی ارگانیک در دوران بارداری و شیردهی مزایای فراوانی را برای مادر و جنین به همراه دارد و سلامت نوزادان در آینده را تضمین خواهد کرد.

 

 

منابع:

Organic food consumption during pregnancy and its association with health-related characteristics
www.ifwip.org
کتاب راهنماى جامع تغذيه مادران باردار و شيرده
www.news-medical.net

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *